How can we help you?

Image Alt
 > O nas

Dobrodošli pri nas doma

Podjetje Rive, d. o. o., je kot ustanoviteljica in upraviteljica izgradnje doma starejših občanov v Ribnici, leta 2007 pridobila koncesijo za opravljanje socialno-varstvene dejavnosti za osebe starejše od 65 let, ki zaradi svoje starosti ali bolezni ne zmorejo več samostojnega bivanja v domačem okolju.

Dom nudi storitve, kot so:

institucionalno varstvo starejših,

zdravljenje in zdravstvena rehabilitacija, ki se izvaja s strani zdravnika in zaposlenih, ki so oskrbovancem na voljo 24 ur na dan,

zdravstvena nega in

specialistična zdravstvena dejavnost.

Dom je socialno varstveni zavod, ki se nahaja na naslovu Krošnjarska pot 2, 1310 Ribnica, kjer je tudi sedež same organizacije. Pri izvajanju dejavnosti se povezuje z ostalim okoljem in sodeluje z organizacijami in posamezniki občine Ribnica, ki izvajajo storitveno dejavnost v javnem in zasebnem sektorju. Sama okolica je zelo mirna, zrak je zelo čist, obdaja ga vonj po podeželju in v neposredni bližini se nahajajo:

Banka

Avtobusna postaja

Trgovine

Zgradba doma je sestavljena iz štirih nadstropjih, pritličja in kleti.

V vsakem nadstropju sta dve enoti A in B. V vsaki enoti je skupni dnevni prostor s televizijo, čajno kuhinjo in kopalnim prostorom.

V prvem nadstropju se nahaja varovani oddelek. Varovani oddelek, je oddelek, kjer so stanovalci zaradi svojih potreb deležni posebne zaščite in varstva ter ustanove ne morejo zapustiti brez spremstva. Na varovanem oddelku imajo stanovalci možnost gibanja na zaprti terasi, ki ponuja pogled na celotno ribniško okolico. Oddelek je prirejen tako, da je zagotovljena varnost in svobodno gibanje hkrati. V skupnem prostoru oddelka se dnevno izvajajo tudi različne aktivnosti, kot so: jutranja telovadba, miselne urice, kreativne delavnice, družbene in miselne igre ter sprehodi v bližini doma.

cropped-logo-roza-mavida.png
DSO Ribnica

V DSO Ribnica radi ustvarjamo trenutke veselja za naše stanovalce z zagotavljanjem oskrbe, ki je osredotočena nanje in prilagojena njihovim potrebam.

Ker želimo, da bi naši stanovalci jesen svojega življenja preživljali čim bolj kakovostno, v domu nudimo različne aktivnosti, kot so: Sodelujemo tudi z društvi in ustanovami v naši neposredni bližini, ki velikokrat popestrijo dopoldneve in popoldneve z raznimi nastopi, predstavami in razstavami.

Sv. maša

jutranja telovadba

skupine starih ljudi za samopomoč

domski pevski zbor

peka peciva

kreativne delavnice

praznovanje rojstnih dni

izleti v bližnjo okolico in pikniki (spomladanski, jesenski, sladoledni, kostanjev... )

Fotografije doma:

a

Copyrights 2019 © Qode Interactive
All Rights Reserved.